Avtoshow
Foto seanse
Potovanja
Ostali dogodki

Time Attack6 2013

Življenje je dirka! #6 Time Attack 2013.

Tisti teden je bila dirka. Cel teden ena sama dirka. G. Ekrem Jevrić je to lepo opisal v svoji pesmi (povezave namenoma ne bom pripel). Za vikend potem človek ponavadi malo predahne, ima čas za razmislek, govejo žup'co in celo za pivo s prijatelji. Mi pa gremo ponovno na dirko. Sodeč po kosovnici (deli, orodje, oprema…) v mojem avtu, bi sicer človek sklepal da imamo, na našem GTi-ju,  v planu izvesti najmanj generalni servis, a je bil namen popolnoma drugačen.
6.9.2013, dirkališče Raceland Krško, #6 Time-Attack v letošnji sezoni. Vreme idealno, termin pa očitno tudi. Avtov in obiskovalcev je kar mrglolelo. Nič ne rečem, lepo je videti takšen interes, a priznam da me je ob pogledu na zbrano množico zaskrbelo da se tisti dan ne bom navozil. Čakalna vrsta za vstop na progo je namreč spominjala na kakšno moskovsko vpadnico. Toda »semaforji« so očitno delovali pravilno in ko smo v dirkališčni delavnici (hvala Raceland Ekipa) zamenjali še platišča in pnevmatike, se je zabava lahko pričela. Naša »piksna« (beri: dirkalnik) je ponovno delovala brezhibno, dokler v zadnjih krogih nisem začel poslušati stopnjujočega pokanja v prvem levem kolesu. Misleč da se poslavlja polgred (polosovina), ga vse do konca nisem »šparal«. Pripeljal sem v bokse, da si ogledamo okvaro. Izkazalo se je da s polosovino ni nič narobe, le malo pa je manjkalo da bi me v ovinku prehitelo prvo levo kolo (med vožnjo so se odtegnile kolesne matice).
Rezultati: 3. mesto oz. 3. čas v kategoriji TAM (modificirana vozila), 56.658 sek. FINAL LAP nisem vozil, saj me je ob pol enih poklicala »žena« in sem moral hitro domov. Kaj hočemo? Življenje je pač dirka!

Pejo


Foto:Mitja Blatnik


 

 

Da bi izboljšali uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotkov na spletni strani.