Avtoshow
Foto seanse
Potovanja
Ostali dogodki

Trackday Raceland

Ta veseli dan ali naš Rover na pisti (Track day-Raceland, 21.10.2012)

Osnovno olimpijsko vodilo pravi: »Višje, hitreje, močneje!«. A ker znanja o letenju nimamo prav veliko (vemo pa da se konča na trdih tleh), smo znano parolo, v duhu časa, nekoliko dodelali. »Ceneje, hitreje, močneje!«.

Izdelati dirkalnik, kateri se bo na pistah kosal z marsikaterim, dekado ali dve mlajšim vozilom, je bilo naše osnovno vodilo. Vse skupaj za manj kot 500 €. Ob »predstavitvi« projekta smo bili zato deležni nekaj posmehov, a volje nam to niti malo ni vzelo.

Skoraj vsi člani LCS-Unique društva, smo na tak ali drugačen način pripomogli, da smo se lahko minuli vikend znašli na dirkališču RACELAND pri Krškem. Nagrada za naš trud ter vztrajnost je bil prekrasen dan in praktično idealne vremenske razmere.

»Kamera teče! In akcija!!!« Prvi krogi so bili namenjeni ogrevanju motorja in dirkalnih (slick) pnevmatik, a ko sem samo malo začutil kako se zadeva »začenja prijemati« podlage, že je adrenalin napolnil žile in desnica pritisnila do koder je pač šlo. Veselje žal ni trajalo dolgo, saj se je kmalu pokazalo da iz avta uhaja gorivo. Se vidi da smo, kar se avto-moto športa tiče, dokaj »zeleni«, zato smo bili z orodjem opremljeni kot tisti ki gre brez ***** na svatbo! Rešila nas je naša spremljevalna ekipa in tako smo lahko vsaj nekaj krogov, ki so jih spremljale različne »porodne« težave. Na koncu je, kot vse kaže, odpovedala tudi črpalka za gorivo, tik pred tem pa se je, na srečo, zabeležil najhitrejši krog (57,9 sekunde). Rezerve je še veliko, največ v nas samih. Letos bomo še »kakšno rekli« na to temo!

Pejo

Da bi izboljšali uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotkov na spletni strani.