Nolan Extreme makeover

Med zimskim pospravljanjem sem naletel na mojo prvo čelado, ki sem jo kot mulo dobil v 5 razredu osnovne šole. Od tistega dne sva bila nerazdružljiva in z rdečim "FERČOTOM" osvajala širni svet, bolje rečeno bližnjo okolico, vsaj dokler nisem opravil vozniškega izpita. Ta rdeča Nolan čelada je varovala mojo bučo na številnih potepanjih, ki se jih prav rad spominjam in bodo za vedno ostala v lepem spominu na brezbrižne mulčevske dni. Ahh kje so tisti stari časi, ko smo vsi prerivali in frizirali Tomose, se vozili brez izpitov, praznili rezervoarje kosilnic in motornih žag, se vozili vsepovsod in vsepovprek ter kakšno ušpičili pa vseeno ostali celi in nekaznovani. Kakorkoli že, odločil sem se mojo prvo čelado popolnoma obnoviti povrhu vsega pa ji nadeti novo podobo s katero bova še naprej beležila prijetne trenutke, tokrat v malo drugačnem okolju.

PRVA FAZA 

Čelada je bila resnično dotrajana, nič čudnega saj sem jo uporabljal 8 let, občutila pa je tako sonce kot dež pa tudi senga ni manjkalo. V notranjosti je začela razpadati zaščitna pena, tkanina pa ravno tako ni bila v zavidljivem stanju. Praske so prisotne po vsej površini vključno z vizirjem zato bom praktično obnovil skoraj vse dele razen stiroporja.

Za začetek sem se lotil odstranjevanja vseh nalepk, ki sem jih kot mulo veselo popal po čeladi, nato pa sem čelado popolnoma razstavil in jo tako pripravil za nadaljnje posege. Nekaj slik prilagam v spodnji galeriji. Več pa prihodnjič.

Lorenco.

 

 

Da bi izboljšali uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotkov na spletni strani.